Rollade van Damhert
Vlees

Rollade van Damhert

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 10 gram boter
  • 150 gram hertenrollade
  • 20 gram boter
  • 300 gram hertenrollade
  • 30 gram boter
  • 450 gram hertenrollade
  • 40 gram boter
  • 600 gram hertenrollade

Benodigdheden

  • bakpan
  • vetvrij papier
  • kerntemperatuurmeter
  • aluminiumfolie
  • bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de rollade op tijd uit de koeling. Ongeveer 1 uur voordat je gaat koken. Dep het vlees droog en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 150 graden.

Stap 2

Verwarm een bakpan met een scheutje olie en laat de pan goed heet worden. Braad de rollade in 3-4 minuten rondom mooi bruin en leg de rollade vervolgens in een bakblik. Leg de rollade in het bakblik.

Stap 3

Steek de naald van de kerntemperatuurmeter in het dikste stuk, de kern, van de rollade. Stel het alarm van de kerntemperatuurmeter in op 48 graden of houd de kerntemperatuur tijdens het garen zelf goed in de gaten. Gaar een rollade van 300-450 gram in 15-25 minuten en een rollade van 600-750 gram in 20-30 minuten, tot een kerntemperatuur van 48 graden. Houd de kerntemperatuur en de rollade goed in de gaten, want iedere oven werkt anders.

Stap 4

Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt, haal de rollade dan uit de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het gaat aansnijden. De kerntemperatuur zal dan nog wat oplopen tot ongeveer 55 graden.

Stap 5

Knip het netjes van het vlees, snijd de rollade in dunne plakjes en serveer op de groenten. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout.