Roergebakken knolselderij
met gegrilde aubergine en drumsticks
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 10 gram bladselderij
- 2 stuk(s) kipdrumsticks
- 0.5 gram knolselderij
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) vadouvan kruiden
- 50 milliliter water
- 1 stuk(s) aubergine
- 20 gram bladselderij
- 4 stuk(s) kipdrumsticks
- 1 gram knolselderij
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) vadouvan kruiden
- 100 milliliter water
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 30 gram bladselderij
- 6 stuk(s) kipdrumsticks
- 1 gram knolselderij
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 eetlepel(s) vadouvan kruiden
- 150 milliliter water
- 2 stuk(s) aubergine
- 40 gram bladselderij
- 8 stuk(s) kipdrumsticks
- 2 gram knolselderij
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) vadouvan kruiden
- 200 milliliter water
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Was de bladselderij en hak deze fijn. Pel en snipper de rode ui grof. Snijd de aubergine in de breedte in ca. 10-12 plakken van 1 cm dik en smeer deze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui kort aan. Voeg de (voorgegaarde) drumsticks toe en bak deze rondom goudbruin.
Voeg de helft van de vadouvan toe en bak dit kort mee. Voeg het water en de gehakte bladselderij toe. Plaats de deksel op de braadpan en laat de kip ca. 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Wanneer de drumsticks nog niet voorgegaard zijn, laat de kip dan ca. 10 minuten langer sudderen.
Verwarm een scheut olijfolie in een wok of braadpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes knolselderij in ca. 10 minuten gaar. Voeg halverwege de rest van de vadouvan kruiden toe.
Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Grill de plakken aubergine aan iedere zijde voor ca 3 minuten.
Serveer de knolselderijblokjes met de drumsticks en gegrilde aubergine. Schep een extra lepel jus uit de braadpan om het gerecht af te maken.