Roerbak bobotie
Vlees

Roerbak bobotie

met boontjes en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 100 gram rijst
  • 120 gram rundergehakt
  • 50 milliliter slagroom
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 4 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 200 gram rijst
  • 240 gram rundergehakt
  • 100 milliliter slagroom
  • 300 gram sperziebonen
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 6 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 300 gram rijst
  • 360 gram rundergehakt
  • 150 milliliter slagroom
  • 450 gram sperziebonen
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 8 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 400 gram rijst
  • 480 gram rundergehakt
  • 200 milliliter slagroom
  • 600 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

chutney over? Serveer die dan eens bij de borrel als dip bij een chipje of een blokje kaas.

inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes.

Stap 3

Breng een pan water aan de kook en kook de boontjes 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul op hoog vuur. Voeg de bobotiekruiden, slagroom, appel, sperziebonen en de helft van de chutney toe en roerbak nog een 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.