Roerbak-bobotie
Vlees

Roerbak-bobotie

met gehakt en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 2 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 50 milliliter room
  • 20 gram rozijnen
  • 100 gram rundergehakt
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 4 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 100 milliliter room
  • 40 gram rozijnen
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 6 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 150 milliliter room
  • 60 gram rozijnen
  • 300 gram rundergehakt
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 450 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 8 eetlepel(s) pompoenchutney
  • 200 milliliter room
  • 80 gram rozijnen
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Pompoenchutney over? Serveer die dan eens bij de borrel als dip bij een chipje of een blokje kaas.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes. Snijd de zoete aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak het gehakt in ca. 5 min. rul op hoog vuur. Neem uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw een scheut olie en bak de zoete aardappel en ui ca. 8 min. Voeg de bobotiekruiden, room, appel, rozijnen, de helft van de pompoenchutney en het gehakt toe en roerbak nog een paar minuten.

Stap 5

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij.Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.