Roerbak-bobotie
met gehakt en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 2 eetlepel(s) pompoenchutney
- 50 milliliter room
- 20 gram rozijnen
- 100 gram rundergehakt
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram zoete aardappel
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 4 eetlepel(s) pompoenchutney
- 100 milliliter room
- 40 gram rozijnen
- 200 gram rundergehakt
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 300 gram zoete aardappel
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 6 eetlepel(s) pompoenchutney
- 150 milliliter room
- 60 gram rozijnen
- 300 gram rundergehakt
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 450 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 8 eetlepel(s) pompoenchutney
- 200 milliliter room
- 80 gram rozijnen
- 400 gram rundergehakt
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Pompoenchutney over? Serveer die dan eens bij de borrel als dip bij een chipje of een blokje kaas.
Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes. Snijd de zoete aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak het gehakt in ca. 5 min. rul op hoog vuur. Neem uit de pan.
Verhit opnieuw een scheut olie en bak de zoete aardappel en ui ca. 8 min. Voeg de bobotiekruiden, room, appel, rozijnen, de helft van de pompoenchutney en het gehakt toe en roerbak nog een paar minuten.
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij.Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.