Rode kikkererwtencurry
met palmkool en cashewnoten
- 80 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram cashewnoten
- 75 gram kikkererwten gedroogd
- 100 milliliter kokosmelk
- 100 gram palmkool
- 0.5 eetlepel(s) rode currypasta
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 45 gram cashewnoten
- 150 gram kikkererwten gedroogd
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 gram palmkool
- 1 eetlepel(s) rode currypasta
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 75 gram cashewnoten
- 225 gram kikkererwten gedroogd
- 300 milliliter kokosmelk
- 300 gram palmkool
- 1.5 eetlepel(s) rode currypasta
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 90 gram cashewnoten
- 300 gram kikkererwten gedroogd
- 400 milliliter kokosmelk
- 400 gram palmkool
- 2 eetlepel(s) rode currypasta
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
1) Heb je sesamolie en misschien zelfs sesamzaadjes in huis? Dan kun je die voor de palmkoolchips gebruiken in plaats van de zonnebloemolie voor een exotische smaak. 2) Deze curry blijft vrij vloeibaar. Liever een iets dikkere saus? Maak dan een papje van 1 el maizena en 2 el water en voeg die aan de kokende curry toe, blijf roeren tot de curry is ingedikt.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Let op! Zet de kikkererwten de avond of ochtend voor je dit gerecht gaat maken in de week in een kom ruim water. Kook de kikkererwten gaar in 45-60 minuten.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snijd de palmkoolbladeren in stukken van 5 cm. Doe de helft ervan in een schaal en voeg wat olie en zout naar smaak toe. Schep om zodat alle stukjes palmkool bedekt zijn met een dun laagje olie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Snipper de uien. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 30 seconden. Voeg de ui en de rest van de palmkool toe en roerbak 3 minuten. Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten stoven.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter, tot ze beginnen te kleuren en geuren.
Verdeel de rijst over de borden of kommen. Schep de kikkererwtencurry erbij. Verdeel de palmkoolchips en de cashewnoten erover en serveer.