Rode curry met taugé, cashewnoten
Vegan

Rode curry met taugé, cashewnoten

koolraap & spinazie

  • 5 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) arachideolie
  • 15 gram cashewnoten
  • 25 gram currypasta rood
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 100 gram koolraap
  • 50 gram spinazie
  • 25 gram taugé
  • 10 gram thaise basilicum
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 30 gram cashewnoten
  • 50 gram currypasta rood
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 gram koolraap
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram taugé
  • 20 gram thaise basilicum
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) arachideolie
  • 45 gram cashewnoten
  • 75 gram currypasta rood
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 300 gram koolraap
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram taugé
  • 25 gram thaise basilicum
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) arachideolie
  • 60 gram cashewnoten
  • 100 gram currypasta rood
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 400 gram koolraap
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram taugé
  • 30 gram thaise basilicum
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • snijplank

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Taugé is een kiemgroente en de spruit van de mungboon. De mungboon is een klein, groen boontje dat meestal uit Azië komt. Taugé is een onmisbare groente in de Aziatische keuken.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.

Stap 2

Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.

Stap 3

Rooster de cashewnoten 1-2 minuten zonder olie in de wok.

Stap 4

Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.

Stap 5

Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Proef de curry en breng op smaak met de fijngehakte Thaise basilicum en zout. Voeg de helft van de taugé toe.

Stap 6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé, de geroosterde cashewnoten en blaadjes Thaise basilicum.