Rode curry met koolraap
Vega

Rode curry met koolraap

koolraap & spinazie

  • 5 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) arachideolie
  • 25 gram currypasta rood
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 100 gram koolraap
  • 100 gram paneer
  • 50 gram spinazie
  • 25 gram taugé
  • 10 gram thaise basilicum
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 50 gram currypasta rood
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 gram koolraap
  • 200 gram paneer
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram taugé
  • 20 gram thaise basilicum
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) arachideolie
  • 75 gram currypasta rood
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 300 gram koolraap
  • 300 gram paneer
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram taugé
  • 25 gram thaise basilicum
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) arachideolie
  • 100 gram currypasta rood
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 400 gram koolraap
  • 400 gram paneer
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram taugé
  • 30 gram thaise basilicum
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • snijplank

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Taugé is een kiemgroente en de spruit van de mungboon. De mungboon is een klein, groen boontje dat meestal uit Azië komt. Taugé is een onmisbare groente in de Aziatische keuken.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.

Stap 2

Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.

Stap 3

Dep de paneer droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de blokjes paneer 3-4 minuten rondom aan. Haal ze daarna uit de pan.

Stap 4

Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.

Stap 5

Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Proef de curry en breng op smaak met de fijngehakte Thaise basilicum en zout. Leg de blokjes paneer terug in de curry, samen met de helft van de taugé.

Stap 6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé en blaadjes Thaise basilicum.