Rode curry
Met koolvisfilet, koolraap & taugé
- 5 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) arachideolie
- 25 gram currypasta rood
- 200 milliliter kokosmelk
- 100 gram koolraap
- 100 gram koolvisblokjes
- 50 gram spinazie
- 25 gram taugé
- 100 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) arachideolie
- 50 gram currypasta rood
- 400 milliliter kokosmelk
- 200 gram koolraap
- 200 gram koolvisblokjes
- 100 gram spinazie
- 50 gram taugé
- 200 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) arachideolie
- 75 gram currypasta rood
- 600 milliliter kokosmelk
- 300 gram koolraap
- 300 gram koolvisblokjes
- 150 gram spinazie
- 75 gram taugé
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) arachideolie
- 100 gram currypasta rood
- 800 milliliter kokosmelk
- 400 gram koolraap
- 400 gram koolvisblokjes
- 200 gram spinazie
- 100 gram taugé
- 400 gram zilvervliesrijst
Benodigdheden
- dunschiller
- vergiet
- 1 kookpan
- wok
- snijplank
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekWeetje
Taugé is een kiemgroente en de spruit van de mungboon. De mungboon is een klein, groen boontje dat meestal uit Azië komt. Taugé is een onmisbare groente in de Aziatische keuken.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.
Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.
Kruid de vis naar smaak met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de visblokjes 2-3 minuten. Haal de blokjes daarna uit de pan.
Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.
Proef de curry en breng op smaak met peper en zout. Voeg de visblokjes toe, samen met de helft van de taugé.
Verdeel de rijst en de viscurry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé.