Rode curry
Vlees

Rode curry

met kipstukjes en noodles

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram currypasta rood
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 80 gram noedels
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 20 gram pinda's
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram witte champignons
  • 50 gram currypasta rood
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 160 gram noedels
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 40 gram pinda's
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram witte champignons
  • 75 gram currypasta rood
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 240 gram noedels
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 60 gram pinda's
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 gram witte champignons
  • 100 gram currypasta rood
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 320 gram noedels
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 80 gram pinda's
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 gram witte champignons

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je ervoor zorgen dat je noodles niet aan elkaar plakken? Spoel ze na het koken kort af met wat koud water of voeg een paar druppels olijfolie toe aan de noodles nadat je het water hebt afgegoten.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit een droge wok of hapjespan en bak hier de pinda's in. Bak de pinda's tot ze kleur krijgen en doe in een bakje.

Stap 2

Was de paksoi, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd in de breedte in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Snijd de ui fijn.

Stap 3

Verhit olie in een wok of diepe hapjespan. Fruit de knoflook en de ui. Als deze kleur beginnen te krijgen, voeg de curry pasta toe en fruit 5 minuten mee. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee.

Stap 4

Blus het geheel af met de kokosmelk en de bouillon. Breng op smaak met limoensap en honing. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 5

Verhit ondertussen olie in een hapjespan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kipblokjes tot ze gaar zijn. Zet na 10 minuten het vuur van de hapjespan met de curry wat hoger en voeg de paksoi toe en gaar 5 minuten mee. Voeg ook de kipblokjes toe als deze gaar zijn.

Stap 6

Giet de noodles af en leg in een kom. Schep de penang curry erop en maak af met de geroosterde pinda's.