Rode bieten gazpacho
Vega

Rode bieten gazpacho

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) Jonagold appels
  • 200 gram bietencompote
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 stuk(s) rode paprika
  • 0.25 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 10 gram verse dille
  • 25 gram zure room
  • 0.5 stuk(s) Jonagold appels
  • 400 gram bietencompote
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 20 gram verse dille
  • 50 gram zure room
  • 1 stuk(s) Jonagold appels
  • 600 gram bietencompote
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 30 gram verse dille
  • 60 gram zure room
  • 1 stuk(s) Jonagold appels
  • 800 gram bietencompote
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 40 gram verse dille
  • 90 gram zure room

Benodigdheden

  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • ovenrooster
  • maatbeker

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

Stap 2

Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

Stap 3

Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

Stap 4

Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

Stap 5

Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

Stap 6

Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.