Risotto met zalm
Vis

Risotto met zalm

en champignons

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 100 gram champignons
  • 25 gram kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 120 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 200 gram champignons
  • 50 gram kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram risottorijst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 240 gram zalmfilet
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 300 gram champignons
  • 75 gram kaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 900 milliliter water
  • 360 gram zalmfilet
  • 2 stuk(s) bouillonblokje
  • 400 gram champignons
  • 100 gram kaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram risottorijst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) ui
  • 1200 milliliter water
  • 480 gram zalmfilet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg voor extra smaak witte wijn toe aan de risotto. Blus de rijstkorrels ermee af voor je de bouillon toevoegt.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas. Maak de bouillon met water en het bouillonblokje.

Stap 2

Verhit een scheut olie of roomboter in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.

Stap 3

Voeg bouillon toe tot de rijst net onder staat en laat al roerende koken op middelhoog vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto alle bouillon opgenomen heeft. Blijf heel regelmatig roeren

Stap 4

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Voeg toe aan de risotto.

Stap 5

Als je ziet dat de risotto bijna klaar is, kan je aan de zalm beginnen. Dep de zalm droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Verhit opnieuw olie of boter in de koekenpan. Zet het vuur hoog en bak de zalm op de huid. Draai de zalm na 3 minuten om en bak 3 minuten op de andere kant. Zet het vuur laag en laat de zalm nog een paar minuten doorgaren in de pan. Wil je rosé gebakken zalm, zet het vuur dan uit en laat de zalm daarin doorgaren.

Stap 6

Roer de geraspte kaas en de roomboter door de risotto. Serveer de risotto samen met de gebakken zalm.