Risotto met geitenkaas
Vega

Risotto met geitenkaas

en amandelen

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 20 gram amandelen
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 100 gram champignons
  • 50 gram geitenkaas
  • 25 gram kaas
  • 0.25 stengel(st) knoflookstengel
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 40 gram amandelen
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 200 gram champignons
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram kaas
  • 0.5 stengel(st) knoflookstengel
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram risottorijst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 60 gram amandelen
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 300 gram champignons
  • 150 gram geitenkaas
  • 75 gram kaas
  • 0.75 stengel(st) knoflookstengel
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 900 milliliter water
  • 80 gram amandelen
  • 2 stuk(s) bouillonblokje
  • 400 gram champignons
  • 200 gram geitenkaas
  • 100 gram kaas
  • 1 stengel(st) knoflookstengel
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram risottorijst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) ui
  • 1200 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg voor extra smaak witte wijn toe aan de risotto. Blus de rijstkorrels ermee af voor je de bouillon toevoegt.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflookstengel fijn. Rasp de kaas. Maak de bouillon met water en het bouillonblokje.

Stap 2

Verhit een scheut olie of roomboter in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.

Stap 3

Voeg bouillon toe tot de rijst net onder staat en laat al roerende koken op middelhoog vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto alle bouillon opgenomen heeft. Blijf heel regelmatig roeren

Stap 4

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Voeg de gebakken champignons toe aan de risotto.

Stap 5

Maak de pan schoon en rooster de amandelen in de droge koekenpan goudbruin. Haal uit de pan en hak grof.

Stap 6

Roer de geraspte kaas en de roomboter door de risotto. Verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de amandelen en serveer.