Risotto met geitenkaas
Vega

Risotto met geitenkaas

en amandelen

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 20 gram amandelen
  • 250 milliliter bouillon
  • 50 gram geitenkaas
  • 20 gram geraspte kaas
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 40 gram amandelen
  • 500 milliliter bouillon
  • 100 gram geitenkaas
  • 40 gram geraspte kaas
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram risottorijst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 60 gram amandelen
  • 750 milliliter bouillon
  • 150 gram geitenkaas
  • 60 gram geraspte kaas
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 80 gram amandelen
  • 1000 milliliter bouillon
  • 200 gram geitenkaas
  • 80 gram geraspte kaas
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram risottorijst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voor extra smaak gebruik een beetje witte wijn! Blus dan de rijst af met een scheutje wijn na dat je de rijstkorrels glazig hebt gebakken.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon.

Stap 2

Verhit olie of roomboter in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is.Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak het geheel ca. 1 minuut.

Stap 3

Voeg bouillon toe tot de rijst net onderstaat, roer om en laat het zachtjes inkoken en zet het vuur op de laagste stand zo dat het zachtjes doorpruttelt. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Blijf af en toe roeren in de pan.

Stap 4

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Haal uit de pan en zet opzij.

Stap 5

Maak de pan schoon en droog en rooster de amandelen in een paar minuten tot deze een mooie kleur krijgen. Hak eventueel de amandelen in kleinere stukjes. Brokkel de geitenkaas.

Stap 6

Roer de geraspte kaas, de boter en de champignons door de risotto. Serveer de risotto samen met de geroosterde amandelen en de geitenkaas.