Risotto met champignons
Vegan

Risotto met champignons

en pompoenpitten

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 100 gram champignons
  • 0.25 stengel(st) knoflookstengel
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.5 gram plantaardige boter
  • 20 gram plantaardige geraspte kaas
  • 15 gram pompoenpitten
  • 100 gram risottorijst
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 200 gram champignons
  • 0.5 stengel(st) knoflookstengel
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 gram plantaardige boter
  • 35 gram plantaardige geraspte kaas
  • 30 gram pompoenpitten
  • 200 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 300 gram champignons
  • 0.75 stengel(st) knoflookstengel
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 1.5 gram plantaardige boter
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 45 gram pompoenpitten
  • 300 gram risottorijst
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 900 milliliter water
  • 2 stuk(s) bouillonblokje
  • 400 gram champignons
  • 1 stengel(st) knoflookstengel
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 2 gram plantaardige boter
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 60 gram pompoenpitten
  • 400 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) ui
  • 1200 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg voor extra smaak witte wijn toe aan de risotto. Blus de rijstkorrels ermee af voor je de bouillon toevoegt.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflookstengel fijn. Maak de bouillon met water en het bouillonblokje.

Stap 2

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.

Stap 3

Voeg bouillon toe tot de rijst net onder staat en laat al roerende koken op middelhoog vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto alle bouillon opgenomen heeft. Blijf heel regelmatig roeren

Stap 4

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Voeg de gebakken champignons toe aan de risotto.

Stap 5

Maak de pan schoon en rooster de pompoenpitten in de droge koekenpan.

Stap 6

Roer de plantaardige geraspte kaas en plantaardige boter door de risotto, bestrooi met de pompoenpitten en serveer.