Risotto met champignons
en pompoenpitten
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje
- 100 gram champignons
- 25 gram geraspte kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 15 gram pompoenpitten
- 100 gram risottorijst
- 0.5 eetlepel(s) roomboter
- 0.25 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 1 stuk(s) bouillonblokje
- 200 gram champignons
- 50 gram geraspte kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 30 gram pompoenpitten
- 200 gram risottorijst
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 0.5 stuk(s) ui
- 600 milliliter water
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje
- 300 gram champignons
- 75 gram geraspte kaas
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 45 gram pompoenpitten
- 300 gram risottorijst
- 1.5 eetlepel(s) roomboter
- 0.75 stuk(s) ui
- 900 milliliter water
- 2 stuk(s) bouillonblokje
- 400 gram champignons
- 100 gram geraspte kaas
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 60 gram pompoenpitten
- 400 gram risottorijst
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 1 stuk(s) ui
- 1200 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekBereidingswijze
Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de bouillon met water en het bouillonblokje.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.
Voeg bouillon toe tot de rijst net onder staat en laat al roerende koken op middelhoog vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto alle bouillon opgenomen heeft. Blijf heel regelmatig roeren
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Voeg de gebakken champignons toe aan de risotto.
Maak de pan schoon en rooster de pompoenpitten in de droge koekenpan.
Roer de geraspte kaas en boter door de risotto, bestrooi met de pompoenpitten en serveer.