Risotto met champignons,
Vega

Risotto met champignons,

lamsoren en truffel

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram boter
  • 125 gram champignons
  • 25 gram geraspte kaas
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram lamsoren
  • 75 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 0.25 pot(ten) truffel
  • 50 gram boter
  • 250 gram champignons
  • 50 gram geraspte kaas
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 150 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 pot(ten) truffel
  • 75 gram boter
  • 375 gram champignons
  • 75 gram geraspte kaas
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 225 gram risottorijst
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 0.75 pot(ten) truffel
  • 100 gram boter
  • 500 gram champignons
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsoren
  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 pot(ten) truffel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voor extra smaak gebruik een beetje witte wijn! Blus dan de rijst af met een scheutje wijn na dat je de rijstkorrels glazig hebt gebakken.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de champignons in plakjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Rasp indien nodig de kaas.

Stap 2

Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de sjalot, knoflook en risottorijst toe en fruit ca 3 min. tot de sjalot en rijstkorrels glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Verwarm ondertussen in een andere pan de bouillon.

Stap 3

Schep een flinke soeplepel bouillon bij de rijst en kook al roerend op middelhoog vuur tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan weer een lepel bouillon toe. Doe dit net zolang tot de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt of wat extra nodig hebt.

Stap 4

Meng de lamsoren door de risotto en roer totdat ze iets geslonken zijn. Voeg de rest van de boter en de kaas toe en roer tot de kaas en boter door de risotto zijn gesmolten. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Schaaf of snijd de truffel in dunne plakjes, verdeel over de risotto en serveer.