Risotto met champignons
Vegan

Risotto met champignons

en pompoenpitten

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 milliliter bouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.5 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 20 gram plantaardige geraspte kaas
  • 15 gram pompoenpitten
  • 100 gram risottorijst
  • 3 gram tijm
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 500 milliliter bouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 40 gram plantaardige geraspte kaas
  • 30 gram pompoenpitten
  • 200 gram risottorijst
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 750 milliliter bouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 1.5 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 45 gram pompoenpitten
  • 300 gram risottorijst
  • 8 gram tijm
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 1000 milliliter bouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 2 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 80 gram plantaardige geraspte kaas
  • 60 gram pompoenpitten
  • 400 gram risottorijst
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voor extra smaak gebruik een beetje witte wijn! Blus dan de rijst af met een scheutje wijn na dat je de rijstkorrels glazig hebt gebakken.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon.

Stap 2

Verhit olie of boter in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is.Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de prei en de helft van de knoflook toe en bak het geheel ca. 1 minuut. Rits ook de tijm erdoorheen.

Stap 3

Voeg bouillon toe tot de rijst net onderstaat, roer om en laat het zachtjes inkoken en zet het vuur op de laagste stand zo dat het zachtjes doorpruttelt. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft. Blijf af en toe roeren in de pan.

Stap 4

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en de rest van de knoflook in een paar minuten. Haal uit de pan en zet opzij.

Stap 5

Maak de pan schoon en droog en rooster de pompoenpitten in een paar minuten tot deze gaan poffen.

Stap 6

Roer de geraspte kaas, de boter en de champignons door de risotto. Serveer de risotto samen met de geroosterde pompoenpitten.