Risotto arrabiata met kalkoenworst
Vlees

Risotto arrabiata met kalkoenworst

  • 30 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 150 mililiter groentebouillon
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 110 gram pastasaus arrabbiata
  • 100 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 220 gram pastasaus arrabbiata
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 450 mililiter groentebouillon
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 330 gram pastasaus arrabbiata
  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram rucola
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 440 gram pastasaus arrabbiata
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 150 gram rucola

Tip

Roer niet te veel en te stevig door de risotto, zo gaat de korrel kapot en wordt de risotto snel 'papperig' in plaats van smeuïg.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon.

Stap 2

Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes.

Stap 3

Verhit olie in de pan voor de risotto. Fruit hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak 5 minuten mee. Roer tussentijds zodat de rijstkorrels niet te snel verkleuren.

Stap 4

Los de bouillon op in het gekookte water. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto met groenten tot het al het vocht heeft opgenomen. Roer tussentijds door de pan.

Stap 5

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kalkoenworsten in circa 10 minuten gaar. Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg de arrabiatasaus toe aan de risotto en roer geheel. Laat de risotto nog circa 8 minuten verder garen in de saus. Breng de risotto op smaak met wat zout.

Stap 6

Schep de helft van de benodigde rucola door de risotto en zet het vuur uit. Schep de risotto op de borden en leg hierop de kalkoenworst. Maak af met de achtergehouden rucola.