Rijstvel loempia’s
Vegan

Rijstvel loempia’s

met pinda’s

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 20 gram pinda's
  • 100 gram prei
  • 6 stuk(s) rijstvellen
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 25 gram taugé
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram wortel
  • 40 gram pinda's
  • 200 gram prei
  • 12 stuk(s) rijstvellen
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 50 gram taugé
  • 200 gram witte kool
  • 200 gram wortel
  • 60 gram pinda's
  • 300 gram prei
  • 18 stuk(s) rijstvellen
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 300 gram witte kool
  • 300 gram wortel
  • 80 gram pinda's
  • 400 gram prei
  • 24 stuk(s) rijstvellen
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 100 gram taugé
  • 400 gram witte kool
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Lekker met sweet chilisaus.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de prei in dunne ringetjes en was zorgvuldig in een zeef. Snijd de witte kool in parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Rasp de wortel grof.

Stap 2

Verhit in een wok de olie en roerbak de kool, prei en wortel in ca. 6 min. beetgaar. Voeg de tamari en taugé toe en roerbak nog 1-2 min.

Stap 3

Zet een diep bord met water klaar. Week een rijstvel een paar seconden in het water en leg op je werkblad. Leg in het midden van het rijstvel een strook groenten en bestrooi met wat pinda’s.

Stap 4

Klap de zijkanten van het vel over de vulling en rol het vel verder op. Week een tweede rijstvel en pak de loempia daarmee nog een keer in. Maak zo 3 loempia’s per persoon.

Stap 5

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de loempia’s op hoog vuur ca. 6 min. per 3 stuks tegelijk in de koekenpan. Zorg dat de loempia’s elkaar niet raken in de pan, anders gaan ze aan elkaar plakken. Keer regelmatig.