Rendang van witte kool
Vlees

Rendang van witte kool

met biefstukpuntjes

  • 55 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 120 gram biefstukpuntjes
  • 0.25 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 gram pinda's
  • 25 gram rendangpasta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) witte kool
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 240 gram biefstukpuntjes
  • 0.5 theelepel(s) chilipoeder
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 gram pinda's
  • 50 gram rendangpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) witte kool
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 360 gram biefstukpuntjes
  • 0.75 theelepel(s) chilipoeder
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 gram pinda's
  • 75 gram rendangpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) witte kool
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 480 gram biefstukpuntjes
  • 1 theelepel(s) chilipoeder
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 gram pinda's
  • 100 gram rendangpasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) witte kool
  • 300 gram zilvervliesrijst

Tip

Maak de zoetzure ui al een dag vooraf. Dat scheelt tijd tijdens het koken.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

Stap 2

Maak de benodigde hoeveelheid witte kool schoon en snijd in zo fijn mogelijke reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Verhit een scheutje olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de biefstukpuntjes in 2-3 minuten rondom bruin. Blijf tussendoor goed roeren, zodat alle stukjes gaar worden. Het vlees hoeft maar kort gebakken te worden, zo blijft het mals. Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en bedek met aluminiumfolie.

Stap 3

Verhit opnieuw een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook een minuutje. Voeg de witte kool toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk en ketjap toe. Voeg eventueel wat chilipoeder naar smaak toe. Roer geheel en laat 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur zodat al het vocht verdampt. Houd dit goed in de gaten en roer indien nodig. Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar het verandert vanzelf in een heerlijke sticky rendang.

Stap 4

Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng in een steelpan water aan de kook voor de eieren. Als het water kookt, doe de eieren in de pan en kook circa 6 minuten.

Stap 5

Rooster de pinda's in een droge pan. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Voeg de gebakken biefstukpuntjes toe aan de rendang.

Stap 6

Schep de rijst, rendang en eieren op een bord. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer met de zoetzure ui.