Rendang van spitskool met biefpuntjes
pinda's en atjar tjampoer
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram atjar
- 100 gram biefpuntjes
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 10 gram pinda's
- 25 gram rendangpasta
- 75 gram rijst
- 0.25 stuk(s) rode peper
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 150 gram atjar
- 200 gram biefpuntjes
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 20 gram pinda's
- 50 gram rendangpasta
- 150 gram rijst
- 0.5 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) spitskool
- 225 gram atjar
- 300 gram biefpuntjes
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 6 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 30 gram pinda's
- 75 gram rendangpasta
- 225 gram rijst
- 0.75 stuk(s) rode peper
- 1.5 stuk(s) spitskool
- 300 gram atjar
- 400 gram biefpuntjes
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 8 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 40 gram pinda's
- 100 gram rendangpasta
- 300 gram rijst
- 1 stuk(s) rode peper
- 2 stuk(s) spitskool
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Dit gerecht is een Boerschappen-klassieker die we jullie graag nog een keer voorschotelen. Het heeft ietsje meer tijd nodig, dus begin op tijd met koken!
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de spitskoolreepjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de kokosmelk en ketjap toe en meng door de kool. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten koken zodat het vocht grotendeels verdampt en je een lekkere sticky rendang krijgt. Roer regelmatig door.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Rooster de pinda's ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, als de rendang bijna klaar is. Bestrooi de biefpuntjes met een beetje zout en bak ze op hoog vuur in 3 minuten rondom bruin. Voeg het vlees toe aan de rendang.
Schep de rijst en de rendang op de borden. Strooi de pinda's over het gerecht. Serveer met de atjar.