Rendang van spitskool
Vegan

Rendang van spitskool

met pinda's en zoetzuur

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 gram pinda's
  • 25 gram rendangpasta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 theelepel(s) chilipoeder
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 gram pinda's
  • 50 gram rendangpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 0.75 theelepel(s) chilipoeder
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 gram pinda's
  • 75 gram rendangpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel(s) chilipoeder
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 gram pinda's
  • 100 gram rendangpasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • 2 steelpannen
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zoetzuur smaakt goed bij allerlei verschillende gerechten. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt het zoetzuur in een luchtdichte pot of bak bewaren.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de agavesiroop en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat agavesiroop toe.

STAP 2

Maak de benodigde hoeveelheid spitskool schoon en snijd in zo fijn mogelijke reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.

STAP 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook een minuutje. Voeg de spitskool toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg kokosmelk en eventueel wat chilipoeder en ketjap naar smaak toe en laat 30 minuten pruttelen op hoog vuur zodat al het vocht verdampt. Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar het verandert vanzelf in een heerlijke, sticky rendang.

STAP 4

Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 20 minuten en laat daarna met het vuur uit nog 5 minuten doorgaren.

STAP 5

Rooster de pinda's in een droge pan. Snijd de komkommer in plakjes.

STAP 6

Schep de rijst en rendang op een bord. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer met de komkommer en de zoetzure ui.