Rendang van spitskool
Vlees

Rendang van spitskool

met pinda's en zoetzuur

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 120 gram biefpuntjes
  • 0.25 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 gram pinda's
  • 25 gram rendangpasta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 240 gram biefpuntjes
  • 0.5 theelepel(s) chilipoeder
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 gram pinda's
  • 50 gram rendangpasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 360 gram biefpuntjes
  • 0.75 theelepel(s) chilipoeder
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 gram pinda's
  • 75 gram rendangpasta
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 stuk(s) spitskool
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 480 gram biefpuntjes
  • 1 theelepel(s) chilipoeder
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 gram pinda's
  • 100 gram rendangpasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) spitskool
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze week kun je twee keer genieten van de zoetzure uien bij je gerecht. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt de zoetzuur ook al een dag van tevoren of eerder op de dag maken, zo kun je nog sneller aan tafel om te smikkelen van dit lekkere gerecht! Bewaar de zoetzuur in een luchtdichte pot of bak.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

Stap 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

Stap 2

Maak de benodigde hoeveelheid spitskool schoon en snijd in zo fijn mogelijke reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de biefreepjes in 2-3 minuten rondom bruin. Blijf tussendoor goed roeren, zodat alle stukjes gaar worden. Het vlees hoeft maar kort gebakken te worden, zo blijft het mals. Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en bedek met aluminiumfolie. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook een minuutje. Voeg de spitskool toe en bak 5 minuten. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk en ketjap toe. Voeg eventueel wat chilipoeder naar smaak toe. Roer geheel en laat 30 minuten pruttelen op hoog vuur zodat al het vocht verdampt. Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar het verandert vanzelf in een heerlijke, sticky rendang.

Stap 4

Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 20 minuten en laat daarna met het vuur uit nog 5 minuten doorgaren. Breng in een steelpan water aan de kook voor de eieren. Als het water kookt, doe de eieren in de pan en kook circa 6 minuten.

Stap 5

Rooster de pinda's in een droge pan. Snijd de komkommer in plakjes. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Voeg de gebakken biefreepjes toe aan de rendang.

Stap 6

Schep de rijst, rendang en eieren op een bord. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer met de komkommer en de zoetzure ui.