Rendang van paddenstoelen
met zoetzuur komkommer, paksoi en rijst
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 60 blik(ken) kokoscrème
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 5 gram pinda's
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 25 gram rendang curry pasta
- 75 gram rijst
- 400 gram kastanjechampignons
- 100 blik(ken) kokoscrème
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 10 gram pinda's
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 50 gram rendang curry pasta
- 150 gram rijst
- 750 gram kastanjechampignons
- 140 blik(ken) kokoscrème
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) paksoi
- 15 gram pinda's
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 100 gram rendang curry pasta
- 225 gram rijst
- 1000 gram kastanjechampignons
- 180 blik(ken) kokoscrème
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 stuk(s) paksoi
- 20 gram pinda's
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 150 gram rendang curry pasta
- 300 gram rijst
Benodigdheden
- wok
- hapjespan
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook. Was de paprika, paksoi en komkommer goed in het vergiet. Poets de paddestoelen schoon. Toast de pinda’s kort in de wok.
Snijd de paddestoelen in partjes of gelijke delen. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Snijd de aangegeven hoeveelheid komkommer in schuine plakjes en leg in een kom, marineer met sushi seasoning (of honing en azijn) en een klein beetje chilli flakes. Snijd de paksoi in schuine repen van 2 cm, ook het groen. Hak de pinda’s grof.
Verwarm de hapjes pan en voeg olie toe, bak de paddestoelen zodra de olie goed heet is voor 3-5 minuten voeg de rendang pasta toe en bak voor nog 1 minuut. Voeg nu de kokosmelk toe. Laat de rendang lekker pruttelen op laag vuur voor ongeveer 10-15 minuten. Proef en kruid eventueel met peper en zout naar smaak.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in ongeveer 12 minuten gaar in het kokende water.
Verwarm de wok op hoog vuur en verwarm hierin de sesamolie (zonnebloemolie kan ook). Laat goed heet worden. Wok de paprika en paksoi voor 3-5 minuten, proef en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en de rendang over de rijst. Serveer de gewokte groenten en komkommer zoetzuur naast de rijst. Maak het gerecht af met de pinda’s.