Rendang van oesterzwam
Vega

Rendang van oesterzwam

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 10 gram geraspte kokos
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 100 gram oesterzwammen
  • 10 gram rendang curry pasta
  • 75 gram taugé
  • 65 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 20 gram geraspte kokos
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 200 gram oesterzwammen
  • 20 gram rendang curry pasta
  • 150 gram taugé
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 30 gram geraspte kokos
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram oesterzwammen
  • 40 gram rendang curry pasta
  • 200 gram taugé
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 40 gram geraspte kokos
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 400 gram oesterzwammen
  • 60 gram rendang curry pasta
  • 250 gram taugé
  • 250 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • 1 hapjespan
  • rasp

Tip

Voeg de rendang pasta vooral naar smaak toe. Blijf tijdens het toevoegen goed proeven of het niet te pittig wordt. Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de sperziebonen dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zit daarom broccoli. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine stukken. Kook de broccoliroosjes 4 minuten in het kokende water, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.

Stap 2

Scheur ondertussen de oesterzwammen in kleine stukken. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak er op middelhoog vuur de oesterzwammen in aan tot ze beginnen te kleuren.

Stap 3

Voeg de rendang pasta toe, schep goed om en voeg een klein scheutje water toe. Voeg de broccoli roosjes toe en laat op een laag pitje nog 7-10 minuten smoren.

Stap 4

Leg ondertussen de rijstbuiltjes in de pan met kokend water, kook 10 minuten en schep uit het water. Laat uitwasemen en knip dan het builtje open

Stap 5

Doe de taugé in een kom, voeg er het rasp van de limoen aan toe en daarna het sap en kruid eventueel met zout en peper.

Stap 6

Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de rendang overheen. Verdeel er de aangemaakte taugé over en bestrooi met de geraspte kokos.