Beef rendang
met gestoofde kool en rijst
- 200 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 10 gram pinda's
- 25 gram rendangpasta
- 75 gram rijst
- 150 gram runderstoofvlees
- 1 theelepel(s) sambal manis
- 0.25 stuk(s) spitskool
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 20 gram pinda's
- 50 gram rendangpasta
- 150 gram rijst
- 300 gram runderstoofvlees
- 2 theelepel(s) sambal manis
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 30 gram pinda's
- 75 gram rendangpasta
- 225 gram rijst
- 450 gram runderstoofvlees
- 3 theelepel(s) sambal manis
- 0.75 stuk(s) spitskool
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 theelepel(s) kerrie
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 40 gram pinda's
- 100 gram rendangpasta
- 300 gram rijst
- 600 gram runderstoofvlees
- 4 theelepel(s) sambal manis
- 1 stuk(s) spitskool
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de rendang voor een extra hartig en knapperig accent.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Hak de knoflook grof. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het stoofvlees op middelhoog tot hoog vuur 3-4 minuten aan. Voeg de rendangpasta en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en ketjap toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rendang nog 3 uur zachtjes garen op heel laag vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig door.
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en roerbak de kool met de rest van de knoflook 4-5 minuten. Voeg de kerriepoeder, sambal en een scheut water toe en laat op laag vuur nog 30 minuten zachtjes stoven. Voeg wat water toe als de kool te droog wordt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout of ketjap.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Rooster de pinda's ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Schep de rijst, rendang en gestoofde spitskool op de borden. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer.