Ravioli met venkel en rucola
Vegan

Ravioli met venkel en rucola

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 gram cherrytomaten
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 gram ravioli spinazie
  • 50 gram rucola
  • 10 gram salie
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 300 gram cherrytomaten
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram ravioli spinazie
  • 100 gram rucola
  • 20 gram salie
  • 1 stuk(s) venkel
  • 450 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) citroen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 gram ravioli spinazie
  • 150 gram rucola
  • 30 gram salie
  • 2 stuk(s) venkel
  • 600 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram ravioli spinazie
  • 200 gram rucola
  • 40 gram salie
  • 2 stuk(s) venkel

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap

Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Scheur de blaadjes salie. Was de venkelknol goed.

Stap 2

Snijd de venkel in zijn geheel in dunne reepjes. TIP: gebruik een mandoline. Hak ook het loof van de venkel fijn en halveer de tomaten.

Stap 3

Rasp de schil van de citroen over de dunne venkel reepjes en het loof. Kruid met sap van de citroen, peper, zout en scheutje olijfolie.

Stap 4

Kook de ravioli zoals op de verpakking staat gaar. Giet af in een zeefje en vang een kopje pasta kookvocht op. Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in de hapjespan op laag vuur. Voeg hier gescheurde blaadjes salie, tomaten samen met een paar lepels kookvocht aan toe.

Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de pan met de olijfolie-saliesaus. Meng nu de rucola sla door de pasta (houd een klein handje rucola sla apart) en kruid met peper en zout.

Stap 6

Serveer de ravioli met de olijfolie-saliesaus in een pastabord. Verdeel hier de rucola over. Serveer de venkelsalade in saladeschaal op tafel.