Ravioli met venkel en bieslook kaas
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 40 gram bieslookkaas
- 15 gram boter
- 100 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 125 gram ravioli ricotta spinazie
- 50 gram rucola
- 10 gram salie
- 0.5 stuk(s) venkel
- 100 gram bieslookkaas
- 30 gram boter
- 200 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 250 gram ravioli ricotta spinazie
- 100 gram rucola
- 20 gram salie
- 1 stuk(s) venkel
- 150 gram bieslookkaas
- 45 gram boter
- 300 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 375 gram ravioli ricotta spinazie
- 150 gram rucola
- 30 gram salie
- 2 stuk(s) venkel
- 200 gram bieslookkaas
- 60 gram boter
- 400 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 500 gram ravioli ricotta spinazie
- 200 gram rucola
- 40 gram salie
- 2 stuk(s) venkel
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
Bereidingswijze
Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Rasp de bieslookkaas. Scheur de blaadjes salie. Was de venkelknol goed.
Snijd de venkel in zijn geheel in dunne reepjes. TIP : gebruik hiervoor een mandoline. Hak ook het loof van de venkel fijn en halveer de tomaten.
Rasp de schil van de citroen over de dunne venkel reepjes en het loof. Kruid met sap van de citroen, peper, zout en scheutje olijfolie.
Kook de ravioli zoals op de verpakking staat gaar. Giet af in een vergiet en vang een kopje pasta kookvocht op. Verwarm ondertussen de boter in de hapjespan op laag vuur. Voeg hier de gescheurde blaadjes salie en tomaten samen met een paar lepels kookvocht aan toe. Kook in tot een mooie emulsie.
Schep de ravioli voorzichtig in de pan met salie-botersaus. Meng nu de rucola sla door de pasta (houd een klein handje rucola sla over) en kruid met peper en zout.
Serveer de ravioli met de salie-botersaus en geslonken rucola in een pastabord. Dresseer de geraspte kaas en een handje rucola over de ravioli. Serveer de venkelsalade in een saladeschaal op tafel.