Ravioli met pompoen
en walnoten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 3 theelepel(s) gedroogde salie
- 1 eetlepel(s) kookvocht
- 100 gram oesterzwammen
- 10 gram plantaardige kruidenboter
- 1 gram pompoen
- 125 gram ravioli
- 20 gram walnoten
- 5 theelepel(s) gedroogde salie
- 2 eetlepel(s) kookvocht
- 200 gram oesterzwammen
- 20 gram plantaardige kruidenboter
- 1 gram pompoen
- 250 gram ravioli
- 40 gram walnoten
- 8 theelepel(s) gedroogde salie
- 3 eetlepel(s) kookvocht
- 300 gram oesterzwammen
- 30 gram plantaardige kruidenboter
- 1 gram pompoen
- 375 gram ravioli
- 60 gram walnoten
- 10 theelepel(s) gedroogde salie
- 4 eetlepel(s) kookvocht
- 400 gram oesterzwammen
- 40 gram plantaardige kruidenboter
- 1 gram pompoen
- 500 gram ravioli
- 80 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Rooster de walnoten 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie. Hak ze daarna grof.
Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met de olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin.
Snijd eventueel de gedroogde salie wat fijner. Poets de oesterzwammen schoon. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen 3-4 minuten.
Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met kruidenboter, ⅔ van de gedroogde salie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.
Verdeel de ravioli over de borden. Serveer samen met de geroosterde pompoen. Maak het gerecht af met de achtergehouden salie en de geroosterde walnoten.