Ravioli met pompoen
Vegan

Ravioli met pompoen

en walnoten

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 theelepel(s) gedroogde salie
  • 1 eetlepel(s) kookvocht
  • 100 gram oesterzwammen
  • 10 gram plantaardige kruidenboter
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 125 gram ravioli
  • 20 gram walnoten
  • 5 theelepel(s) gedroogde salie
  • 2 eetlepel(s) kookvocht
  • 200 gram oesterzwammen
  • 20 gram plantaardige kruidenboter
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 250 gram ravioli
  • 40 gram walnoten
  • 8 theelepel(s) gedroogde salie
  • 3 eetlepel(s) kookvocht
  • 300 gram oesterzwammen
  • 30 gram plantaardige kruidenboter
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 375 gram ravioli
  • 60 gram walnoten
  • 10 theelepel(s) gedroogde salie
  • 4 eetlepel(s) kookvocht
  • 400 gram oesterzwammen
  • 40 gram plantaardige kruidenboter
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 500 gram ravioli
  • 80 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Rooster de walnoten 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie. Hak ze daarna grof.

Stap 2

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met de olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin.

Stap 3

Snijd eventueel de gedroogde salie wat fijner. Poets de oesterzwammen schoon. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen 3-4 minuten.

Stap 4

Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met kruidenboter, ⅔ van de gedroogde salie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

Stap 6

Verdeel de ravioli over de borden. Serveer samen met de geroosterde pompoen. Maak het gerecht af met de achtergehouden salie en de geroosterde walnoten.