Ramen met Chinese kool
en Zeeuws spek
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) Chinese kool
- 30 gram Zeeuws spek
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 500 milliliter kokend water
- 25 gram shiitake
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 60 gram woknoedels
- 100 gram wortel
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) Chinese kool
- 60 gram Zeeuws spek
- 1 stuk(s) bouillonblokje rund
- 1 teentje(s) knoflook
- 1000 milliliter kokend water
- 50 gram shiitake
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 120 gram woknoedels
- 200 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) Chinese kool
- 90 gram Zeeuws spek
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje rund
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1500 milliliter kokend water
- 75 gram shiitake
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 180 gram woknoedels
- 300 gram wortel
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 120 gram Zeeuws spek
- 2 stuk(s) bouillonblokje rund
- 2 teentje(s) knoflook
- 2000 milliliter kokend water
- 100 gram shiitake
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 240 gram woknoedels
- 400 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Wil je een wat complexere en meer exotische smaak aan de bouillon geven? Laat dan wat specerijen zoals steranijs, een kaneelstokje en/of een stukje gember meetrekken als je de bouillon maakt.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel even af met koud water.
Snijd de Chinese kool in reepjes van 2 cm breed. Snijd de shiitake in dunne reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de plakjes vervolgens in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake met de knoflook 3-4 min op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit opnieuw een scheut olie en roerbak de kool en de wortel in circa 3 minuten beetgaar.
Maak een bouillon van het water, bouillonblokje(s) en de sojasaus.
Verdeel de noedels over ruime kommen of diepe borden. Schep er de gebakken kool en wortel op en vervolgens de shiitake. Leg de plakjes buikspek dakpansgewijs in de kommen.
Schenk de kokendhete bouillon in de kommen en serveer. Zet eventueel sojasaus op tafel zodat iedereen zijn eigen ramen verder op smaak kan brengen.