Raapstelenstamppot met een gekookt eitje
Vega

Raapstelenstamppot met een gekookt eitje

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) eieren
  • 50 milliliter jus
  • 50 milliliter melk
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 milliliter jus
  • 100 milliliter melk
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) ui
  • 900 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) eieren
  • 150 milliliter jus
  • 150 milliliter melk
  • 3 bosje(s) raapstelen
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 milliliter jus
  • 200 milliliter melk
  • 4 bosje(s) raapstelen
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Raapstelen bewaar je in de groentelade van de koelkast gewikkeld in een vochtige doek of vochtig keukenpapier.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen of laat de schil eraan als je geen bezwaar hebt tegen schilletjes in de stamppot. Snijd ze in gelijke stukken en kook in 20-25 min. gaar in water met zout. Snipper ondertussen de uien en voeg ze na 10 min. kooktijd aan de aardappelen toe.

Stap 2

Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfgaar of in 8 min. gaar. Laat ze schrikken en pel ze.

Stap 3

Snijd ondertussen de onderste cm van de bosjes raapstelen. Snijd de raapstelen in stukken van ca. 3 cm en was zorgvuldig.

Stap 4

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en ui af en doe terug in de pan. Voeg de warme melk en de roomboter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Zet de pan op laag vuur en voeg de raapstelen toe. Roer met een spatel door de puree tot raapstelenstamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verwarm ondertussen de vegan jus in een steelpan.

Stap 6

Schep de raapstelenstamppot op de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 halve eitjes. Serveer met de jus.