Quinoasalade met falafel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 1 stuk(s) biet(en)
- 100 gram falafel
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.5 stuk(s) limoen
- 5 gram munt
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 75 gram quinoa
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 1 krop(pen) baby romaine
- 2 stuk(s) biet(en)
- 200 gram falafel
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) limoen
- 10 gram munt
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 150 gram quinoa
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 3 stuk(s) biet(en)
- 300 gram falafel
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 1.5 stuk(s) limoen
- 15 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 225 gram quinoa
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 2 krop(pen) baby romaine
- 4 stuk(s) biet(en)
- 400 gram falafel
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 stuk(s) limoen
- 20 gram munt
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 300 gram quinoa
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Tip 1: De bietjes zijn klein, maar het loof zit er gelukkig nog aan! Was het loof, inclusief de stengels, snijd in stukjes en meng door je salade. Superlekker en gezond! Tip 2: Falafel is lekker met knoflooksaus. Die kan je kant-en-klaar kopen maar maak je ook makkelijk zelf door wat geperste knoflook door een bakje vegan mayo te mengen. Voeg er eventueel ook een scheut plantaardige yoghurt en wat verse kruiden aan toe voor een iets frissere saus met nog meer smaak.
Colette
Bereidingswijze
Kook de quinoa in 8-10 minuten gaar in water met een snuf zout.Giet af en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in dunne plakjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Schil de bietjes met een dunschiller en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakjes. Gebruik een mandoline of keukenmachine als je die hebt. Doe alle groenten en munt in een ruime schaal en meng de quinoa erdoor.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de salade. Pers de vrucht uit en doe het sap in een kommetje, samen met de olijfolie en de agavesiroop. Klop met een vork of garde tot een dressing en meng door de salade.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel in circa 6 minuten bruin. Schep regelmatig om.
Schep de salade op de borden, leg de falafel erbij en serveer.