Quinoasalade met blauwe kaas
Vega

Quinoasalade met blauwe kaas

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 10 gram amandelen
  • 25 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 75 gram blauwe kaas
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 50 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) peer
  • 65 gram quinoa
  • 100 gram spinazie
  • 20 gram amandelen
  • 50 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 150 gram blauwe kaas
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 100 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) peer
  • 125 gram quinoa
  • 100 gram spinazie
  • 30 gram amandelen
  • 75 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 225 gram blauwe kaas
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 150 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) peer
  • 190 gram quinoa
  • 100 gram spinazie
  • 40 gram amandelen
  • 100 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 300 gram blauwe kaas
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 200 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) peer
  • 250 gram quinoa
  • 200 gram spinazie

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline of kaasschaaf
  • 2 bakpannen
  • kookpan

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 3 minuten de koolrabiblokjes toe aan de quinoa. Pel de knoflook en de ui, hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.

Stap 2

Schaaf daarna de mini komkommers in linten met een dunschiller. Knip de cress af. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijdt in lange dunne partjes.

Stap 3

Giet de koolrabiblokjes met de quinoa af en spoel kort af onder de kraan en laat het uitlekken. Verwarm in een bakpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui kort aan. Haal 1 minuut van het vuur en voeg de balsamico en de olijfolie toe. Laat dit enkele minuten trekken.

Stap 4

Was de spinazie grondig, verdeel de spinazie over de borden en schep de gekookte quinoa met koolrabi hierover.

Stap 5

Verdeel hierover de peer en de komkommerlinten en brokkel hierover de blauwe kaas.

Stap 6

Schep als laatste de warme ui met de balsamico dressing over de salade en garneer met de amandelen en de cress.