Quinoa met tempeh
en geroosterde bloemkool
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 1 stengel(st) bosui
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram koriander
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 75 gram quinoa
- 0.5 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram sperziebonen
- 100 gram tempeh
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 2 stengel(st) bosui
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram koriander
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 150 gram quinoa
- 1 milliliter sesamolie
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram tempeh
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 3 stengel(st) bosui
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 225 gram quinoa
- 1.5 milliliter sesamolie
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram sperziebonen
- 300 gram tempeh
- 1 stuk(s) bloemkool
- 4 stengel(st) bosui
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 stuk(s) komkommer
- 20 gram koriander
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 300 gram quinoa
- 2 milliliter sesamolie
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram tempeh
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Zijn je tempehblokjes wat slap geworden? Leg ze op wat keukenpapier en bak ze daarna nog een keer kort op hoog vuur in een droge pan.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een vergiet. Spoel schoon, laat uitlekken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Hussel door elkaar en bak circa 25 minuten in de oven.
Breng water aan de kook voor de quinoa en kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de tempeh in circa 8 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Als ze krokant zijn, zet het vuur wat lager en voeg de helft van de benodigde sojasaus toe. Keer de blokjes na 2 minuten om. Als de tempeh de sojasaus heeft opgenomen, zet het vuur uit.
Breng een pan water aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en haal de uiteinden eraf. Snijd doormidden en voeg toe aan het kokende water. Kook in circa 10 minuten gaar.
Was de komkommer en snijd in blokjes. Was de koriander en snijd grof. Snijd de bosui schoon en snijd in ringetjes. Breng de quinoa op smaak met sojasaus en sesamolie. Voeg de boontjes, bosui en toe en hussel door elkaar.
Haal de bloemkool uit de oven en voeg toe aan de quinoa.