Quinoa met gegrilde bietjes, geitenkaas
en kalkoendij
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 60 gram geitenkaas
- 125 gram gekookte bietjes
- 25 gram gepelde walnoten
- 3 theelepel(s) honing
- 120 gram kalkoendij
- 50 gram mizuna
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 75 gram quinoa
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.25 stuk(s) shiso purple cress
- 1 stuk(s) appel
- 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 120 gram geitenkaas
- 250 gram gekookte bietjes
- 50 gram gepelde walnoten
- 6 theelepel(s) honing
- 240 gram kalkoendij
- 100 gram mizuna
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram quinoa
- 1 stuk(s) rode ui
- 0.5 stuk(s) shiso purple cress
- 1.5 stuk(s) appel
- 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 180 gram geitenkaas
- 375 gram gekookte bietjes
- 75 gram gepelde walnoten
- 9 theelepel(s) honing
- 360 gram kalkoendij
- 150 gram mizuna
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 225 gram quinoa
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 0.75 stuk(s) shiso purple cress
- 2 stuk(s) appel
- 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 240 gram geitenkaas
- 500 gram gekookte bietjes
- 100 gram gepelde walnoten
- 12 theelepel(s) honing
- 480 gram kalkoendij
- 200 gram mizuna
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 300 gram quinoa
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) shiso purple cress
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Heb je nog wat verse of gedroogde tijm in huis of in je tuin? Voeg wat tijm naar smaak toe aan de bietjes uit de oven.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in ringen en leg in een ovenschaal. Snijd de bietjes in vieren en leg bij de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 30-45 minuten in het midden van de oven.
Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan. Dep de kalkoendij droog en verhit wat olie in een bakpan. Bak de kalkoendij in ongeveer 10-12 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een paar korrels zout. Roer af en toe om en laat in 5 minuten op laag vuur karameliseren.
Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de resterende balsamicoazijn en olijfolie, de andere helft van de honing, peper en zout. Was de mizuna en snijd grof.
Breng de quinoa op smaak met dressing. Meng mizuna erdoor en leg de quinoasalade op het bord. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover.
Maak het gerecht af met de kalkoendij en walnoten en knip de shiso purple cress erover.