Quinoa met gegrilde bietjes
Vega

Quinoa met gegrilde bietjes

en geitenkaas

  • 70 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 150 stuk(s) biet(en)
  • 60 gram geitenkaas
  • 3 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram quinoa
  • 3 gram tijm
  • 3 gram tuinkers
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 25 gram walnoten
  • 1 stuk(s) appel
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 300 stuk(s) biet(en)
  • 120 gram geitenkaas
  • 6 theelepel(s) honing
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram quinoa
  • 6 gram tijm
  • 6 gram tuinkers
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram walnoten
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 450 stuk(s) biet(en)
  • 180 gram geitenkaas
  • 9 theelepel(s) honing
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram quinoa
  • 9 gram tijm
  • 9 gram tuinkers
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 75 gram walnoten
  • 2 stuk(s) appel
  • 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 600 stuk(s) biet(en)
  • 240 gram geitenkaas
  • 12 theelepel(s) honing
  • 16 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram quinoa
  • 12 gram tijm
  • 12 gram tuinkers
  • 2 stuk(s) ui
  • 100 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je meer of minder tuinkers over de salade? Voeg het naar eigen smaak toe.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in ringen en leg in een ovenschaal. Snijd de bieten in kleine partjes en leg bij de ui in de ovenschaal. Rits de tijm over de bietjes en ui. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 45-55 minuten in het midden van de oven.

Stap 2

Breng een pan met water aan de kook. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-12 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Zet het vuur uit en laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.

Stap 3

Rooster de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een paar korrels zout. Roer af en toe om en laat in 5 minuten op laag vuur karamelliseren.

Stap 4

Was de appel en snijd in schijfjes. Maak een dressing van de resterende balsamicoazijn en olijfolie, de andere helft van de honing, peper en zout.

Stap 5

Giet de quinoa af. Doe de quinoa in een grote kom. Breng de quinoa op smaak met de dressing. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover.

Stap 6

Maak de salade af met de walnoten en verdeel ten slotte de tuinkers erover. Serveer de salade op de borden.