Quinoa met gegrilde biet, geitenkaas
Vegan

Quinoa met gegrilde biet, geitenkaas

en gekarameliseerde walnoten

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 125 gram gekookte bietjes
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 50 gram mizuna
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 60 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 75 gram quinoa
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 stuk(s) shiso purple cress
  • 6 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) appel
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 250 gram gekookte bietjes
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 100 gram mizuna
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 120 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 150 gram quinoa
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) shiso purple cress
  • 9 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 375 gram gekookte bietjes
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 150 gram mizuna
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 180 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 225 gram quinoa
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) shiso purple cress
  • 12 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) appel
  • 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 150 gram mizuna
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 240 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 300 gram quinoa
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) shiso purple cress

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog wat verse of gedroogde tijm in huis of in je tuin? Voeg wat tijm naar smaak toe aan de bietjes uit de oven.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in ringen en leg in een ovenschaal. Snijd de bietjes in vieren en leg bij de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 30-45 minuten in het midden van de oven.

Stap 2

Breng een pan met water aan de kook. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.

Stap 3

Rooster de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een paar korrels zout. Roer af en toe om en laat in 5 minuten op laag vuur karameliseren.

Stap 4

Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de resterende balsamicoazijn en olijfolie, de andere helft van de honing, peper en zout. Was de mizuna en snijd grof.

Stap 5

Breng de quinoa op smaak met dressing. Meng mizuna erdoor en leg de quinoasalade op het bord. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover.

Stap 6

Maak het gerecht af met de walnoten en knip de shiso purple cress erover.