
Quiche met kalkoengehakt
prei en champignons
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 200 gram champignons
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram kaas
- 100 gram kalkoengehakt
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram prei
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.25 stuk(s) sla
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) azijn
- 200 gram champignons
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram kaas
- 200 gram kalkoengehakt
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram prei
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.5 stuk(s) sla
- 70 gram tomatenpuree
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 200 gram champignons
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram kaas
- 300 gram kalkoengehakt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram prei
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.75 stuk(s) sla
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) azijn
- 300 gram champignons
- 250 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram kaas
- 400 gram kalkoengehakt
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 gram prei
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sla
- 140 gram tomatenpuree
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Merk je dat de bodem van de quiche soms minder goed gaar wordt? Dan kun je de quichebodem eerst bestrooien met wat paneermeel voordat je de vulling erop stort. Dit absorbeert vocht zodat het deeg makkelijker gaar bakt.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg met bakpapier uit. Bekleed de bodem van 1 (of 2 voor 4 pers.) springvorm met het bakpapier en vet de rand in met boter of olie. Leg het taartdeeg in de vorm en duw lichtjes aan.
Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak eerst de champignons 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg dan de prei toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan.
Verhit weer een scheutje olie in de koekenpan en bak het gehakt in 6 minuten rul op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en meng de prei en champignons erdoor.
Rasp de kaas. Breek de eieren boven een kom, voeg peper en zout naar smaak toe en klop er met een garde de crème fraîche en de kaas door. Meng het gehakt-preimengsel erdoor. Schenk het mengsel in de springvorm en zet in de oven. Bak de quiche 45 minuten in het midden van de oven.
Was en droog de blaadjes van de krop sla en doe ze in een schaal. Maak de sla aan met olie en azijn naar smaak. Neem de quiche uit de oven, haal uit de vorm en serveer met de sla ernaast.