Quiche met blauwe kaas
en salade
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 50 gram blauwe kaas
- 50 gram champignons
- 4.5 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.25 stuk(s) sla
- 50 gram tomaatjes
- 225 gram wortel
- 60 gram zure room
- 1 eetlepel(s) azijn
- 100 gram blauwe kaas
- 100 gram champignons
- 5 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.5 stuk(s) sla
- 100 gram tomaatjes
- 250 gram wortel
- 120 gram zure room
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 100 gram blauwe kaas
- 100 gram champignons
- 5.5 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) korte prei
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 0.75 stuk(s) sla
- 150 gram tomaatjes
- 275 gram wortel
- 120 gram zure room
- 2 eetlepel(s) azijn
- 100 gram blauwe kaas
- 100 gram champignons
- 6 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sla
- 200 gram tomaatjes
- 300 gram wortel
- 120 gram zure room
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Je kan de helft van de quiche met blauwe kaas maken voor de liefhebber en een andere soort gebruiken voor de andere helft.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snipper de ui, was en snijd de prei in kleine ringetjes en de champignons in grove stukken. Houd een kwart van de wortel apart voor de salade.
Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, prei en wortel toe en bak nog 5 minuten.
Vet ondertussen een quichevorm in met boter. Leg het deeg in de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng 4 eieren met de zure room in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over het deeg en verkuimel de blauwe kaas erover. Giet er het eimengsel overheen. Bak de quiche ca. 25 minuten in het midden van de oven.
Kook ondertussen de rest van de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel en snijd in vieren. Was de blaadjes van de sla en doe in een kom. Halveer de tomaatjes en voeg toe samen met de achtergehouden wortel en de eipartjes. Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout en besprenkel de salade ermee.
Laat de quiche na het bakken 5 minuten afkoelen. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.