Quesadillas met kalkoenworst
Vlees

Quesadillas met kalkoenworst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 40 gram kaas
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 2 stuk(s) tortilla wrap
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 milliliter water
  • 125 gram zoete aardappel
  • 80 gram kaas
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 4 stuk(s) tortilla wrap
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 250 gram zoete aardappel
  • 120 gram kaas
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 6 stuk(s) tortilla wrap
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 milliliter water
  • 375 gram zoete aardappel
  • 160 gram kaas
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 8 stuk(s) tortilla wrap
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 500 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze keer twee tips! 1) Wil je de worst wat krokanter, bak deze nog even kort mee in de pan na het snijden. 2) Houden jullie van extra veel smaak? Maak het gerecht dan af een rood pepertje, verse koriander of limoensap.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was en schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Stap 2

Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de ui en zoete aardappel toe. Bak voor een paar minuten en schep regelmatig om. Voeg daarna het water toe en kook voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en pureer het mengsel na 10 minuten met een staafmixer fijn tot er een puree ontstaat.

Stap 3

Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak hierin de kalkoenworsten in circa 12-15 minuten gaar. Snijd daarna in dunne plakjes.

Stap 4

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan met olie en bak de plakjes champignons voor circa 5 minuten.

Stap 5

Nu is het tijd om de quesadillas te maken! Leg een wrap op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de wrap met de zoete aardappelpuree en verdeel de champignons, gebakken plakjes worst en kaas over de helft van de wrap. Vouw de wrap dicht. Herhaal dit voor het aantal wraps dat je hebt. Bak de quesadillas 10 minuten in de oven.

Stap 6

Haal de quesadillas uit de oven en snijd in punten.