Pulled-salmon met zuurkool en puree
Vis

Pulled-salmon met zuurkool en puree

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 75 mililiter karnemelk
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 5 gram tijm
  • 125 gram zalmfilet
  • 200 gram zuurkool
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 mililiter karnemelk
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 5 gram tijm
  • 250 gram zalmfilet
  • 400 gram zuurkool
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 mililiter karnemelk
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 10 gram tijm
  • 375 gram zalmfilet
  • 600 gram zuurkool
  • 1.5 stuk(s) appels
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 250 mililiter karnemelk
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 15 gram tijm
  • 500 gram zalmfilet
  • 800 gram zuurkool

Tip

Afhankelijk van jouw oven kan de bereidingstijd van de zalm wat langer of korter zijn. De zalm is gaar wanneer je zachtjes op de vis drukt en deze in vlokken uit elkaar valt.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en schil de aardappelen indien gewenst, snijd in kleine stukjes en kook in een pan met water in 10 minuten gaar.

Stap 2

Snipper de ui en fruit aan in wat olie. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 3

Voeg de zuurkool en de appel toe aan de ui. Voeg een scheutje water toe en laat 15 minuten stoven tot het vocht grotendeels is verdampt.

Stap 4

Ris de tijm, meng met een scheut olijfolie in de ovenschaal en kruid met zout en peper. Haal de zalmmoten door het oliemengsel, leg ze in de ovenschaal en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5

Giet ondertussen de aardappelen af, stamp samen met karnemelk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Schep de puree op twee borden en verdeel er de zuurkool over. Trek de zalm uit elkaar met twee vorken en verdeel de pulled-salmon over de borden.