Prei risotto met geroosterde aardpeer
Vis

Prei risotto met geroosterde aardpeer

en koudgerookte forel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram aardpeer
  • 75 gram blue japonrijst
  • 75 gram gerookte forelfilet
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram prei
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram aardpeer
  • 150 gram blue japonrijst
  • 100 gram gerookte forelfilet
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram prei
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram aardpeer
  • 225 gram blue japonrijst
  • 150 gram gerookte forelfilet
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 gram prei
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram aardpeer
  • 300 gram blue japonrijst
  • 200 gram gerookte forelfilet
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram prei
  • 4 eetlepel(s) roomboter

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De hoeveelheid bouillon is een indicatie. Het kan zijn dat je iets meer of minder vocht nodig hebt.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de knoflook fijn en meng met de olie. Boen de aardperen schoon en snijd ze in blokjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en rooster 30 min. in de oven.

Stap 2

Breng de bouillon tegen de kook aan in een apart pannetje.

Stap 3

Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig het zand eruit.

Stap 4

Verhit de boter in een kookpan (bij voorkeur met dikke bodem) en bak de risottorijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee.

Stap 5

Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst. De risotto is klaar als de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar.

Stap 6

Verwijder het vel van de forel en snijd de vis in kleine stukjes. Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Neem de aardpeer uit de oven en verdeel over de risotto. Verdeel de forel erover en serveer.