Prei pizza met vegan feta
Vegan

Prei pizza met vegan feta

en salade van veldsla

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) agave siroop
  • 20 gram amandelen
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 theelepel(s) dille gedroogd
  • 50 milliliter haver fraîche
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 stuk(s) pizzadeeg
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 40 gram vegan feta
  • 1 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 50 gram veldsla
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 40 gram amandelen
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 theelepel(s) dille gedroogd
  • 100 milliliter haver fraîche
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pizzadeeg
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 80 gram vegan feta
  • 2 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 100 gram veldsla
  • 1.5 theelepel(s) agave siroop
  • 60 gram amandelen
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 3 theelepel(s) dille gedroogd
  • 150 milliliter haver fraîche
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 stuk(s) pizzadeeg
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 120 gram vegan feta
  • 3 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 150 gram veldsla
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 80 gram amandelen
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 4 theelepel(s) dille gedroogd
  • 200 milliliter haver fraîche
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pizzadeeg
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 160 gram vegan feta
  • 4 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 200 gram veldsla

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • garde

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je een citroen liggen thuis? Doe wat citroenrasp door de haver fraîche mengsel.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, met boven- en onderwarmte aan. Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snijd de rode ui in dunne ringen.

Stap 2

Meng de haver fraîche met de helft van de dille en met peper en zout naar smaak. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met de haver fraîche.

Stap 3

Beleg de pizza met de prei en de helft van de rode ui. Plaats de pizza in de oven en bak in circa 10 minuten lekker krokant.

Stap 4

Rooster de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze mooi kleuren. Leg de rest van de rode ui in de saladekom. Voeg ook de veldsla en de geroosterde amandelen toe.

Stap 5

Meng voor de dressing mayonaise, agave siroop, azijn, mosterd en de rest van de dille in een mengkom. Kruid met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Stap 6

Haal de pizza uit de oven en garneer met de vegan feta en eventueel nog wat extra dille. Serveer samen met de salade.