Prei pizza met feta
Vega

Prei pizza met feta

en salade van veldsla

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 50 milliliter crème fraîche
  • 1 theelepel(s) dille gedroogd
  • 1 stuk(s) eieren
  • 40 gram feta
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 stuk(s) pizzadeeg
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepel(s) dille gedroogd
  • 2 stuk(s) eieren
  • 80 gram feta
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pizzadeeg
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 3 theelepel(s) dille gedroogd
  • 3 stuk(s) eieren
  • 120 gram feta
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 stuk(s) pizzadeeg
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 150 gram veldsla
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 4 theelepel(s) dille gedroogd
  • 4 stuk(s) eieren
  • 160 gram feta
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pizzadeeg
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 200 gram veldsla

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • garde

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze week twee tips! 1) Na het koken is het belangrijk om het ei te laten ‘schrikken’. Dit doe je door de gekookte eieren uit het hete water te halen en circa 10 seconden onder stromend, koud water te houden. Hiermee stop je niet alleen de garing, je kunt het ei nu ook makkelijker pellen. 2) Heb je een citroen liggen thuis? Doe wat citroenrasp door de crème fraîche mengsel.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, met boven- en onderwarmte aan. Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Snijd de rode ui in dunne ringen.

Stap 2

Meng de crème fraîche met de helft van de dille en met peper en zout naar smaak. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met de crème fraîche.

Stap 3

Beleg de pizza met de prei en de helft van de rode ui. Brokkel de feta eroverheen. Plaats de pizza in de oven en bak in circa 15-20 minuten lekker krokant.

Stap 4

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat schrikken en afkoelen. Was ondertussen de veldsla. Leg de rest van de rode ui in de saladekom. Voeg ook de veldsla toe. Pel de eieren en verkruimel ze door de salade na het koken.

Stap 5

Meng voor de dressing mayonaise, honing, azijn, mosterd en de rest van de dille in een mengkom. Kruid met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Stap 6

Haal de pizza uit de oven en garneer nog eventueel met wat extra dille. Serveer samen met de salade.