Prei-pastinaaksoep
met geroosterde kikkererwten
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 350 milliliter groentebouillon
- 80 gram kikkererwten
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 stuk(s) korte prei
- 0.5 gram pastinaak
- 15 gram pompoenpitten
- 80 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 1 stuk(s) sjalot
- 700 milliliter groentebouillon
- 160 gram kikkererwten
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 stuk(s) korte prei
- 1 gram pastinaak
- 30 gram pompoenpitten
- 160 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 2 stuk(s) sjalot
- 850 milliliter groentebouillon
- 240 gram kikkererwten
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2.5 stuk(s) korte prei
- 1 gram pastinaak
- 45 gram pompoenpitten
- 240 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 3 stuk(s) sjalot
- 1000 milliliter groentebouillon
- 320 gram kikkererwten
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 1 gram pastinaak
- 60 gram pompoenpitten
- 320 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 4 stuk(s) sjalot
Benodigdheden
- dunschiller
- 2 steelpannen
- bakpan
- vergiet
- staafmixer
- snijplank
- mes
- maatbeker
- soeppan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Maak het gerecht extra lekker door bij het fruiten van de groenten een blaadje laurier toe te voegen. Haal het blaadje er wel uit voordat je de soep gaat pureren!
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten schoon en kruid naar smaak met olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten. Bereid de benodigde hoeveelheid groentebouillon.
Maak de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot tot hij glazig is. Voeg de prei en pastinaak toe en fruit 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan en zorg dat de groenten net onderstaan. Eventueel kun je later nog wat bouillon toevoegen. Laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Rooster de pompoenpitten 3-4 minuten in een droge koekenpan.
Snijd het brood in blokjes van 1-2 cm. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie en bak de blokjes brood op middelhoog vuur tot ze rondom mooi bruin zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met knoflookpoeder, peper en zout.
Prik in de groenten om te testen of ze gaar zijn. De vork moet er gemakkelijk doorheen gaan. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in een diep bord en serveer met de geroosterde kikkererwten, pompoenpitten en de broodcroutons.