Prei-pastinaaksoep
Vlees

Prei-pastinaaksoep

met rookworst

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 350 mililiter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) pastinaak
  • 1 stuk(s) prei
  • 100 stuk(s) rookworst
  • 80 gram rustiek meerzaden stokbrood
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 700 mililiter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) prei
  • 200 stuk(s) rookworst
  • 160 gram rustiek meerzaden stokbrood
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 850 mililiter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 2.5 stuk(s) prei
  • 300 stuk(s) rookworst
  • 240 gram rustiek meerzaden stokbrood
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 1000 mililiter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 3 stuk(s) prei
  • 400 stuk(s) rookworst
  • 320 gram rustiek meerzaden stokbrood
  • 4 stuk(s) sjalot

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 2 steelpannen
  • bakpan
  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • soeppan

Tip

Maak het gerecht extra lekker door bij het fruiten van de groenten een blaadje laurier toe te voegen. Haal het blaadje er wel uit voordat je de soep gaat pureren!

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Bereid de benodigde hoeveelheid groentebouillon. Maak de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes.

Stap 2
Stap 2

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot tot hij glazig is. Voeg de prei en pastinaak toe en fruit 5 minuten mee.

Stap 3
Stap 3

Voeg de bouillon toe aan de soeppan en zorg dat de groenten net onderstaan. Eventueel kun je later nog wat bouillon toevoegen. Laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de rookworst in de plastic verpakking 15 minuten in water van ca. 90 graden.

Stap 4
Stap 4

Snijd het brood in blokjes van 1-2 cm. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood op middelhoog vuur tot ze rondom mooi bruin zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met knoflookpoeder, peper en zout.

Stap 5
Stap 5

Prik in de groenten om te testen of ze gaar zijn. De vork moet er gemakkelijk doorheen gaan. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Snijd de worst in plakjes. Schep de soep in een diep bord en serveer met de worst en de broodcroutons.