Prei pastinaak soep
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 350 milliliter groentebouillon
- 80 gram kikkererwten gedroogd
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 stuk(s) korte prei
- 35 gram oud brood
- 125 gram pastinaak
- 20 gram pompoenpitten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 700 milliliter groentebouillon
- 160 gram kikkererwten gedroogd
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 stuk(s) korte prei
- 70 gram oud brood
- 250 gram pastinaak
- 40 gram pompoenpitten
- 1 stuk(s) rode ui
- 850 milliliter groentebouillon
- 240 gram kikkererwten gedroogd
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2.5 stuk(s) korte prei
- 105 gram oud brood
- 375 gram pastinaak
- 60 gram pompoenpitten
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1000 milliliter groentebouillon
- 320 gram kikkererwten gedroogd
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 3 stuk(s) korte prei
- 140 gram oud brood
- 500 gram pastinaak
- 75 gram pompoenpitten
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
"Maak het gerecht extra lekker door bij het fruiten van de groenten een blaadje laurier toe te voegen. Haal het blaadje er wel uit voordat je de soep gaat pureren!"
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Let op: bereid de kikkererwten eerder op de dag of de dag van tevoren volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel schoon en laat uitlekken. Leg de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de kikkererwten 25 minuten in de vooverwarmde oven.
Breng water aan de kook voor de bouillon en los de bouillon op. Maak de ui schoon en snijd grof. Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Was en schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de prei en pastinaak toe en fruit 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan en zorg dat de groenten net onderstaan. Eventueel kun je later nog wat bouillon toevoegen. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Rooster de pompoenpitten 3-4 minuten in een droge koekenpan. Haal ze daarna uit de pan en zet apart.
Snijd het brood in blokjes van 1-2 cm. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olie en bak de blokjes brood op middelhoog vuur tot ze rondom mooi bruin zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met knoflookpoeder, peper en zout.
Prik in de groenten om te testen of ze gaar zijn. De vork moet er gemakkelijk doorheen gaan. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Haal de kikkererwten uit de oven. Schep de soep in een diep bord en serveer met de geroosterde kikkererwten, pompoenpitten en de broodcroutons.