Pompoenstoof met pastinaak
feta en aardappelpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 20 gram boter
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 1 blad(en) laurierblad
- 50 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 125 milliliter passata
- 75 gram pastinaak
- 200 gram pompoen oranje
- 50 gram schapenfeta
- 0.5 stuk(s) ui
- 500 gram aardappel(en)
- 40 gram boter
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) kruidnagel
- 2 blad(en) laurierblad
- 100 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 250 milliliter passata
- 150 gram pastinaak
- 400 gram pompoen oranje
- 100 gram schapenfeta
- 1 stuk(s) ui
- 750 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) kruidnagel
- 3 blad(en) laurierblad
- 150 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 375 milliliter passata
- 225 gram pastinaak
- 600 gram pompoen oranje
- 150 gram schapenfeta
- 1.5 stuk(s) ui
- 1000 gram aardappel(en)
- 80 gram boter
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) kruidnagel
- 4 blad(en) laurierblad
- 200 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 500 milliliter passata
- 300 gram pastinaak
- 800 gram pompoen oranje
- 200 gram schapenfeta
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip!
Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Dan kun je ook een groentebouillonblokje gebruiken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de pompoen open en schep met een lepel de pitten en de draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in partjes en vervolgens in stukjes van 2 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd de helften in plakjes van ca. ½ cm dik.
Verhit een scheut olie in een braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en pastinaak en de stoofkruiden toe en bak 4 minuten mee.
Voeg de passata, kruidnagels, laurierblaadjes, het bouillonblokje en zoveel water toe dat alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan 15 minuten stoven op laag vuur. Neem het deksel van de pan en laat nog 15 minuten stoven zodat de stoof wat inkookt.
Boen ondertussen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Voeg de melk en de rest van de boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat als je dat in huis hebt.
Verdeel de puree en pompoenstoof over de borden. Verkruimel de feta over de pompoenstoof en serveer.