Pompoenstoof met lupinebonen
pastinaak aardappelpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 1 blad(en) laurierblad
- 75 gram lupine boon uit blik/ pak
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 125 milliliter passata
- 75 gram pastinaak
- 10 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige melk
- 200 gram pompoen oranje
- 0.5 stuk(s) ui
- 500 gram aardappel(en)
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) kruidnagel
- 2 blad(en) laurierblad
- 150 gram lupine boon uit blik/ pak
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 250 milliliter passata
- 150 gram pastinaak
- 20 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk
- 400 gram pompoen oranje
- 1 stuk(s) ui
- 750 gram aardappel(en)
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) kruidnagel
- 3 blad(en) laurierblad
- 220 gram lupine boon uit blik/ pak
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 375 milliliter passata
- 225 gram pastinaak
- 30 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige melk
- 600 gram pompoen oranje
- 1.5 stuk(s) ui
- 1000 gram aardappel(en)
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) kruidnagel
- 4 blad(en) laurierblad
- 300 gram lupine boon uit blik/ pak
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 500 milliliter passata
- 300 gram pastinaak
- 40 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige melk
- 800 gram pompoen oranje
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Dan kun je ook een groentebouillonblokje gebruiken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de pompoen open en schep met een lepel de pitten en de draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in partjes en vervolgens in stukjes van 2 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd de helften in plakjes van ca. ½ cm dik.
Verhit een scheut olie in een braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en pastinaak en de stoofkruiden toe en bak 4 minuten mee.
Voeg de passata, kruidnagels, laurierblaadjes, het bouillonblokje en zoveel water toe dat alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan 15 minuten stoven op laag vuur.
Laat de lupinebonen uitlekken en voeg toe aan de pompoenstoof. Laat zonder deksel nog 15 minuten stoven zodat de stoof wat inkookt.
Boen ondertussen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Voeg de plantaardige melk en de plantaardige boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat als je dat in huis hebt.
Verdeel de puree en pompoenstoof over de borden en serveer.