Pompoensoep met crème fraîche
en spekjes
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram bakspekjes
- 30 milliliter crème fraîche
- 150 milliliter groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 blad(en) laurierblad
- 0.5 gram pompoen
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 150 gram zoete aardappel
- 150 gram bakspekjes
- 60 milliliter crème fraîche
- 300 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 blad(en) laurierblad
- 0.5 gram pompoen
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 300 gram zoete aardappel
- 225 gram bakspekjes
- 90 milliliter crème fraîche
- 450 milliliter groentebouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 blad(en) laurierblad
- 1 gram pompoen
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 450 gram zoete aardappel
- 300 gram bakspekjes
- 120 milliliter crème fraîche
- 600 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 blad(en) laurierblad
- 1 gram pompoen
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Maak de soep al eerder op de dag of een dag eerder, zo kun je direct aan tafel!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Indien je een afbakstokbrood hebt, verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Bak het brood af. Breng water aan de kook voor de groentebouillon en maak de bouillon.
Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd beiden grof.
Verhit in een pan met dikke bodem olie. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de pompoen en zoete aardappel toe. Bak 10 minuten op hoog vuur, hussel regelmatig om. Zet het vuur wat zachter en voeg de bouillon en laurier toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan. (De groenten moeten nét onder staan. Indien te weinig vocht, voeg wat extra bouillon toe.)
Verhit een hapjespan en bak hierin de spekjes goudbruin. Test na 15 minuten met een vork of de pompoen en zoete aardappel bijna gaar zijn. Haal de laurier uit de pan. Pureer met een staafmixer de groenten fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal het brood uit de oven en snijd in plakjes.
Schep de soep in de borden. Schep de crème fraîche in het midden van de soep en maak af met de gebakken spekjes. Serveer met het brood.